Окупанти запустили фейк про «величезну чергу» за російськими паспортами у Генічеському районі

06 Листопада 2022, 15:43

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook.

За інформацією місцевих жителів Генічеська, які подали заявку на отримання паспорта РФ, в окупаційній адміністрації їм повідомили, що черга за російськими паспортами нібито «велика» – приблизно «21 тисячу осіб».

До окупації в Генічеській громаді до укрупнення громад, тобто, станом на 2021 рік було зареєстровано 57 846 осіб, з яких 7 932 – неповнолітні діти.

Після окупації РФ Генічеської громади кількість місцевого населення значно зменшилася.

За інформацією Центра журналістських розслідувань, https://investigator.org.ua/ua/news-2/248412/, в Генічеському районі залишилося близько 50% місцевого населення, а це приблизно 28 923 осіб.

До цієї кількості населення входять діти до 14 років (включно з народженими під час окупації), які не можуть отримати паспорти РФ.

За інформацією ЦЖР, Генічеська окупаційна «адміністрація» примушує всіх, хто отримує російські соцвиплати, оформляти паспорти РФ.

У разі відмови від російського паспорта, позбавляють пенсій, дитячих та інших виплат, які країна-окупант за міжнародним гуманітарним правом зобов’язана без жодних умов надавати населенню території, яку контролює її армія.

Вчителям та працівникам бюджетних організацій окупанти також поставили умови: якщо хочеш працювати і отримувати хорошу зарплату, то повинен отримати російський паспорт.

За інформацією ЦЖР, місцеві вчителі-колаборанти Генічеської громади цілими колективами їздили до Генічеська здавати документи на російські паспорти, чим ризикують потрапити під мобілізацію в армію РФ або депортацію.

Матеріал створений за підтримки Ради Європи. Погляди, викладені в ньому, є відповідальністю його авторів і можуть не співпадати з офіційною політикою Ради Європи.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.