“Самі себе обстрілюють”: фейки про Запоріжжя

15 Жовтня 2022, 16:49

На окупованій частині Запоріжчини продовжують просувати  кремлівський наратив про те, що українці “самі себе обстрілюють”, повідомляє медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

Саме так вирішив представити трагічні події в обласному центрі представник окупаційної адміністрації Володимир Рогов.

Аби прикрити черговий воєнний злочин росіян, які завдають ударів по цивільним, він запропонував свою версію подій. В ході проведенного ним “розслідування” “зясувалося”, що ЗСУ нібито самі обстріляли підконтрольне їм місто Запоріжжя.

фейки

У псевдорозслідуванні Рогов намагався притягнутими за вуха твердженнями переконати, що російські війська не стріляють по домівках мирних жителів.

Очевидно, що це черговий фейк окупантів.

Вночі 9 жовтня Запоріжжя зазнало терористичного рашистського обстрілу.

Російські війська завдали ракетного удару по Запоріжжю. За даними СБУ, війська РФ для атаки по місту використовували тактичну авіацію і випустили 12 ракет

Внаслідок ворожого удару було пошкоджено житловий будинок, в якому спали мирні люди. Зруйновано під’їзд багатоповерхового будинку і приватні домоволодіння в обласному центрі. Загинуло щонайменше 17 людей, десятки людей поранені.

І це далеко не єдиний випадок, коли представник російської адміністрації Володимир Рогов виправдовує росіян, приховуючи їхні воєнні злочини. Він постійно просуває тезу про те, що військові РФ не стріляють по мирним, а в їхніх промахах звинувачує українське ППО.

“Високоточні крилаті ракети не загрожують мирному населенню. Усі випадки падіння фрагментів ракет на житлові будинки спричинені невмілими діями криворуких ПВОшників Зеленського. Вони постійно збивають ракети над житловими кварталами, проспавши їх за містом і наплювавши на безпеку мешканців міста”, – стверджує Рогов.

Як повідомлялось, раніше Рогов звинуватив українських воїнів в обстрілі цивільної автоколони в Запоріжжі.

Росіяни захопили Приазовську частину Запорізької області та імітували там проведення псевдореферендуму. Російський диктатор Володимир Путін заявив про анексію регіону. Оскільки обласний центр окупанти не змогли захопити, “тимчасовою столицею” проголосили Мелітополь.

Однак укази президента Росії про визнання «незалежними» АР Крим, так званих «ЛНР» та «ДНР», Запорізької і Херсонської областей, а також інших рішень на виконання цих указів є нікчемними та не породжують жодних юридичних наслідків.