Відступ триває: Рашисти втекли ще з двох сіл на Херсонщині

22 Жовтня 2022, 23:10

Фото: Генеральний штаб ЗСУ, Facebook.

У Херсонській області російські військові продовжують відступати, керівництво переміщається на лівий берег Дніпра. Окупанти вивозять награбоване та укріплюють додаткові оборонні рубежі.

Про це повідомляють офіційні джерела українських сил оборони.

Так, за інформацією Генерального штабу ЗСУ, загарбникиповністю втекли із населених пунктів Чарівне та Чкалове Херсонської області, а з Берислава евакуювали офіцерів та медперсонал.

“Окремі підрозділи російських окупаційних військ продовжують залишати тимчасово окуповану територію Херсонської області. При цьому, почастішали випадки мародерства та грабежів місцевих жителів”, – повідомляє Генштаб.

Крім того, у Генштабі фіксують більшення кількості випадків мародерства та протиправних дій в місті Херсон. Окупанти вилучають у місцевого населення автомобілі та намагаються залишити місто.

У свою чергу, в оперативному командуванні “Південь” підтверджують, що противник продовжує оборонні дії, намагається переформатовувати підрозділи. Офіцерський склад організовано переміщується на лівий берег Дніпра, залишаючи на правому підрозділи поповнені свіжо мобілізованими. Тривають заходи примусової евакуації цивільного населення. З Бериславського району та Херсону активно вивозяться державні установи та майно.

Як повідомлялось, слідчі Нацполіції задокументували більше сотні воєнних злочинів на деокупованій території Херсонщини.

У деокупованому селищі Архангельське правоохоронці розслідують вбивство жінки.

Нагадаємо, з 1 жовтня на Херсонщині українські захисники звільнили від російської окупації понад півтисячі квадратних кілометрів території та десятки населених пунктів.