ЗСУ відбили ворожу атаку в районі Правдиного на Херсонщині

19 Вересня 2022, 13:58

Російські окупанти атакують у районі Правдиного Херсонщини, ЗСУ продовжують відбивати штурми і закріплюватись на інших напрямках південного фронту.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування “Південь”.

ЗСУ завдають ударів по складах ворожих запасів, позиціях сил ППО окупантів, зосередження озброєння та техніки і по переправам, які рашисти намагаються звести через Дніпро.

“Ураження нанесено по складах ворожих запасів в Баштанському районі Миколаївщини, по двох пунктах управління військами та позиціях сил ППО окупантів в Бериславському і Каховському районах, по місцю зосередження озброєння та техніки поблизу Львового, по станції радіоелектронної боротьби неподалік Херсону і по понтонній переправі в Новій Каховці. Наразі підтверджено, що ворога стало менше на 29 рашистів, дві самохідні і однузвичайну 152 мм гаубиці «Мста-С» та «Мста-Б», командну машину управління винищувальною авіацією та БМП-3. В Благодатному і Херсоні знищено два склади з боєприпасами окупантів.

Наприкінці серпня в ЗСУ інформували про початок наступу на Херсонщині, українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ.

Населені пункти Херсонської області – Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок – звільнені від російських окупантів.

Відступаючи на півдні України, російські військові кидають військову техніку і боєприпаси, «адже їм дорожче вивезти намародерене майно».