ЗСУ атакували з повітря позиції рашистів в Херсонському районі та Білозірській громаді

19 Червня 2022, 12:57

Українські ракетно-артилерійські підрозділи та авіація в рамках виконання вогневих завдань здійснили чотири повітряних атаки на півдні: в Херсонському районі, районі Давидова Броду та Снігурівки, а також в Білозірській громаді Херсонщини.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування “Південь”.
“Здійнено чотири повітряні атаки: трійкою гелікоптерів – по скупченню ворога в Херсонському районі, штурмовиками – по скупченню живої ворожої сили та техніки в районі Давидова Броду та Снігурівки, а винищувачем – по складу боєприпасів в Білозірській громаді Херсонщини. Загальні втрати противника наразі підтверджено в кількості 28 рашистів, одного танку Т-62, радіолокаційної станції, паливозаправника та іншої автомобільної техніки. Остаточні втрати – уточнюються”, – уточнили у командуванні.
У свою чергу, в Генеральному штабі ЗСУ інформують, що на Південнобузькому напрямку окупанти основні зусилля зосереджують на утриманні раніше зайнятих позицій.

Як повідомлялось, у Херсонській області Збройні сили України провели вдалу операцію і створили пладцарм, що дозволяє рухатися за напрямками на Херсон, Нову Каховку чи навіть Крим.

Українські захисники продовжують завдавати ударів по позиціям російських загарбників в окупованій Новій Каховці.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що для визволення окупованого росіянами півдня Україні потрібна перевага у далекобійній артилерії.

Наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. На Херсонщині тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.