Стало відомо, де окупанти можуть утримувати викрадених жителів Арабатської Стрілки

15 Червня 2022, 16:27

Викрадених у квітні жителів села Щасливцеве, що на Арабатській Стрілці, окупанти можуть утримувати у підвалах в Новій Каховці.

Про це пише місцевий телеграм-канал “Генічеськ ua” з посиланням на власні джерела.

“Наші джерела повідомляють про ймовірне місцезнаходження братів Едема та Рефата Асанових, мешканців села Щасливцеве, яких окупанти викрали ще у квітні і вивезли в невідоме місце. Є підстави вважати, що зараз їх утримують у підвалах поліції Нової Каховки”, – йдеться у дописі.

Також розповідається, що 8 квітня окупанти приїжджали до домівки братів Асанових двічі – шукали заборонену для вилову риби. Начебто, за “наводкою” сусідів, які сказали посібникам окупантів, що Асанови займаються рибою і нібито у них “червона” риба та ікра. Але в холодильнику знайшли тільки дозволену рибу. Ближче до вечора окупанти повернулись і забрали братів. Досі місцезнаходження Едема та Рефата Асанових було невідоме.

“У підвалі поліції Нової Каховки окупанти незаконно утримують й інших жителів Генічеської та Новотроїцької громад. Люди розповідають, що визволити родичів можна за викуп від п’яти і більше тисяч гривень”, – інформує “Генічеськ ua”.

Як повідомлялось, брати жителі Генічеського району Едем та Рефат Асанови перебувають у полоні російських військових. Місцеві жителі припускали, що викрадених братів окупанти могли утримувати у підвалі 17-го Генічеського училища.

За період повномасштабної війни в Україні на території окупованої Херсонщини російські загарбники затримали шістьох представників корінного кримськотатарського народу за звинуваченнями «в участі у добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана».

В окупованому російськими військовими Генічеському районі тривають переслідування представників кримськотатарського народу.

За інформацією постійної представниці Президента України в Автономній Республіці Крим Таміли Ташевої, в Херсонській області близько 600 осіб перебувають у заручниках, переважно це журналісти та громадські активісти.

Наразі майже вся територія Херсонської області окупована російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій, бої тривають на кордоні з Миколаївською областю та у Бериславському районі Херсонщини.