Медійник із Нової Каховки Сергій Цигіпа живий, але з ним “попрацювали”

25 Квітня 2022, 09:57

На російських пропагандистських каналах вийшло відео з полоненим 12 березня журналістом Сергієм Цигіпою з Нової Каховки із антиукраїнською промовою. Знайомі медійника переконані: з ним “попрацювали”.

Про це повідомив каховський журналіст Олег Батурін.

“Відео чимале – більше 11 хвилин. В ньому Цигіпа стверджує, що кілька тижнів знаходиться на території росії. І далі йде традиційна для пропагандистських каналів антиукраїнська промова. Не маю сумніву,що з ним “попрацювали”. Можу лише уявити, що йому довелось пережити”, – написав Батурін.

Як повідомлялось, активіста інформаційної оборони Нової Каховки викрали російські окупанти. 12 березня о 9.00 Сергій зі своїм собакою Айсом пішов до Таврійська. Після цього про Цигіпу більше нічого невідомо.

Нагадаємо, журналіст Олег Батурін зник 12 березня 2022 року у місті Каховка Херсонської області. Медіарух та правозахисники закликали міжнародну спільноту до тиску на росію з метою негайного розкриття інформації про місцезнаходження журналіста Олега Батуріна, його звільнення та неухильного дотримання міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права в умовах збройного конфлікту Російської Федерації та України.

Прокуратура Херсонської області відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення херсонського журналіста Олега Батуріна, кваліфікувавши його за статтею 438 Кримінального кодексу України – порушення законів і звичаїв війни.

Журналіста херсонської газети «Новий день» і автора розслідувань ІА Центр журналістських розслідувань Олега Батуріна, якого росіяни утримували в полоні протягом восьми днів, 20 березня відпустили.