Артобстріл двох громад на Херсонщині: є загиблі і поранені

29 Квітня 2022, 17:25

Окупаційні збройни сили рф завдали обстрілів на території двох громад Херсонщині: є загиблі і поранені.

Про це повідомили в обласній прокуратурі.

Унаслідок обстрілів 27-28 квітня населених пунктів Станіславської та Кочубеївської громад двоє людей загинуло, троє дістало поранень.

“Зруйновано цивільну інфраструктуру населених пунктів, пошкоджено та знеструмлено домівки мирних жителів”, – повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

У зв’язку з цим розпочато досудове розслідування за кримінальними провадженнями за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним убивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомлялось, Херсонська прокуратура відкрила провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни через обстріли селищ Киселівка і Томина Балка.

З початку війни Росії проти України Херсонська обласна прокуратура відкрила більше тисячі кримінальних проваджень за статею “Порушення законів і звичаїв війни”.

Майже вся Херсонська область була окупована російськими віськами на початку повномасштабної війни Росії проти України. Наразі в деяких районах точаться бої, і більшість населених пунктів перебувають на межі гуманітарної катастрофи.