Кому можна і треба проходити ревакцинація проти COVID-19

28 Січня 2022, 16:25

ілюстраційна світлина, Eugene Maloletka

Ревакцинальна доза, або вона ж бустерна, потрібна усім щепленим проти коронавірусної хвороби, щоб посилити ефективність вакцини, яка з часом знижується.

Про це розповів начальник відділу охорони здоров’я Генічеської міської ради Олександр Тяпкін.
За його словами, якщо з часу завершення повного курсу вакцинації від COVID-19 вже минуло пів року, отримати бустерну дозу можна в будь-якому пункті або центрі вакцинації.
В Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина.
За даними МОЗ, введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 вже продемонструвало свою безпечність. Вона посилює імунну відповідь та ефективність проти різних актуальних варіантів коронавірусу SARS-CoV-2.
Після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення.
Разом з тим люди з ослабленим імунітетом, яким зараз вводять додаткову дозу вакцини від COVID-19, теж зможуть отримати бустерну дозу через три місяці після додаткової (оптимальний термін введення від 3 до 6 місяців).
Як повідомлялось, вже 45,5 % дорослого населення Херсонської області отримали принаймні одну дозу вакцини від COVID-19.
Президент України Володимир Зеленкський пообіцяв, що в рамках програми еПідтримка буде додано ще по 500 грн для тих громадян України, які отримають третю дозу вакцини від COVID-19.
Адреси центрів вакцинації можна переглянути за посиланням.
Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5.
Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел:
◾ вебсайту МОЗ https: //moz.gov.ua/,