У Верхньорогачицькій громаді забезпечать пільговиків проїздом на найближчі чотири роки

24 Грудня 2021, 12:12

230 тисяч гривень бюджетних коштів планють використати у Верхньорогачицькій громаді на відшкодування витрат підприємствам-перевізникам та надавачам послуг зв’язку для проїзд та послуги зв’язку пільговиків.

Депутати Верхньорогачицької селищної ради затвердили відповідну програму на наступні чотири роки.

“Станом на 01 грудня поточного року на території громади проживає близько 700 осіб пільгових категорій. Серед яких 91 учасник бойових дій, 3 – особи з інвалідністю внаслідок війни, 15 – учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, 174 особи з інвалідністю І та ІІ груп, 35 – діти з інвалідністю, 4 – ветерани військової служби та понад 300 – діти з багатодітних сімей. Тож з метою реалізації прав окремих категорій верхньорогачан на пільговий проїзд автомобільним транспортом загального користування та з оплати послуг зв’язку на наступний рік було передбачено 53 тисячі гривень із місцевого бюджету для відшкодування витрат підприємствам-перевізникам та надавачам послуг зв’язку”, – розповіла уповноважена особа з питань соціального захисту населення Юлія Вечоркіна.
Депутати затвердили територіальну Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом загального користування на приміських і міжміських маршрутах та надання пільг з оплати послуг зв’язку окремим категоріям громадян Верхньорогачицької селищної ради на 2022-2025 роки.
Програмою передбачається введення талонів одноразового використання на проїзд, що дасть змогу пільговій категорії громадян в будь-який час скористатися безкоштовним проїздом, та відповідно буде забезпечено чіткий облік кількості перевезених пільгових категорій громадян і відшкодування перевізникам коштів за фактично надані послуги.
Для того щоб отримати талони особи, які мають право на пільгове перевезення згідно з чинним законодавством і зазначені у Програмі мають особисто звернутися до уповноваженої особи з питань соціального захисту селищної ради (смт Верхній Рогачик, вул.Центральна,48, Верхньорогачицька селищна рада, ІІ поверх) із заявою та пред’явити відповідні документи (посвідчення про право на пільги, паспорт).

Крім того, депутати затвердили низку місцевих цільових програм, що діятимуть у наступному році:

– соціально-економічного та культурного розвитку громади на 2022 рік;
– розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства «Верхньорогачицька лікарня» на 2022 рік;
– «місцевих стимулів» для медичних працівників, що мають професію лікар на 2022 рік;
– фінансування видатків на компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом загального користування на приміських і міжміських маршрутах та надання пільг з оплати послуг зв’язку окремим категоріям громадян селищної ради на 2022-2025 роки;
– запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статті, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на 2022-2025 роки.
Як повідомлялось, у Верхньорогачицькій селищній територіальній громаді ремонтують стару сільську шкільну їдальню, створюють безбар’єрний простір, ремонтують приймальне відділення лікарні.