Пенсіонерка на Херсонщині втратила майже 100 тисяч гривень через “заблоковану картку”

18 Жовтня 2021, 12:16

Представився працівником банку та заволодів заощадженнями на суму майже 100 тисяч гривень. Жертв телефонних шахраїв все більше: цього разу під оману підпала і 62-річна жителька Херсона.

Як розповіли у відділі комунікації поліції Херсонської області, херсонка повідомила, що їй зателефонував невідомий, який представився представником банку. Під приводом того, що картку заявниці заблоковано, зловмисник шахрайським шляхом заволодів грошима в сумі 93 782 гривні.

Тепер за цим фактом правоохоронці проводять перевірку.

Поліція Херсонщини в черговий раз закликала бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися реквізити банківських карток.

“Попередьте своїх батьків, родичів, сусідів, особливо літнього віку, про такий вид шахрайства! Якщо вам телефонують незнайомці і говорять про заблокування вашої банківської картки та намагаються дізнатися PIN-код картки, CVV код або інші реквізити – це шахраї. Співробітники банку ніколи під час розмови не запитують ці дані. Якщо ви маєте сумніви, чи дійсно вам телефонує справжній співробітник – запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону”, – наголосили правоохоронці.

Як повідомлялось, нещодавно 57-річна жителька селища Нижні Сірогози Генічеського району поскаржилась правоохоронцям на шахрайство в інтернеті. Невідомий через мережу Інтернет під приводом продажу палет шахрайським шляхом заволодів грошима в сумі 27 тисяч гривень, які заявниця перерахувала як передоплату трьома платіжками.