30 вересня оголосять переможців конкурсу «Наша громада»

30 Вересня 2021, 07:51

У четвер, 30 вересня, будуть оголошені переможці конкурсу «Наша громада», який проводили за підтримки Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» DOBRE.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці події.

Оголошення переможця відбудеться о 12:00 у студії ICTV за участю організаторів конкурсу, членів журі та громад-фіналістів. За онлайн-трансляцією ви зможете слідкувати на Youtube-каналі Факти ICTV, а також Facebook-сторінках Програми DOBREУкраїнського кризового медіа-центруДецентралізації, а також фейсбук-сторінці події.

На першому етапі представники територіальних громад подавали анкети на сайт otg.fakty.com.ua, де описували проєкти, які прагнуть реалізувати, презентували свої ідеї змін журі та авдиторії. Усього на конкурс надійшло 289 заявок від громад, із них до голосування допущено 283. У фінал пройшли 13 громад, проєкти яких отримали найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування, ще 13 фіналістів обрало експертне журі.

Протягом останніх трьох місяців телеканали ICTV та СТБ в ефірі новинних програм Факти та Вікна розповідали про проєкти громад. Сюжети доступні на сайті «Наша громада».

Як повідомлялось, у фінал конкурсу пройшли дві громади з Херсонської області: Асканія-Нова та Верхньорогачицька територіальні громади

Верхньорогачицька громада представила проєкт «Комфортні дороги громади – крок у майбутнє», напрямок – комунальна сфера, та опинилась серед громад, які отримали найбільший рівень підтримки за результатами інтернет-голосування.

Асканія-Нова громада з проєктом «Асканія Фест – 100% життя та драйву», напрямок – туризм, пройшла до наступного етапу конкурсу за рішенням журі.

Конкурс «Наша громада» організували телеканали ICTV та СТБ разом з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).