У Генічеській громаді святкують Курбан-байрам

23 Липня 2021, 14:28

Photo by ArmyInform

У Генічеській громаді Херсонщини продовжують відзначати мусульманське свято Курбан-байрам.

Масові святкування вже пройшли у селищі Рикове, у п’ятницю, 23 липня, святкування заплановані у селі Щасливцеве на Арабатській Стрілці.

У Щасливцевому святкування розпочнеться о 18.30. У програмі заходу зазначається проведення лотерії, змагань з кримськотатарської боротьби куреш, дегустація плову та концерт.

Як повідомляє Радіо Говорить Рикове,  20 липня в селищі Рикове, на майданчику біля культурного центру кримських татар «Орта к’ую», зібралися мусульмани, щоб взяти участь в заходах одного з найбільших свят ісламу. Організатор заходу Наріман Аблязов щиро привітав усіх мусульман зі святом Курбан-байрам. Він зазначив, що це велике свято для усіх, коли проявляються і милосердя, і піклування одне про одного.

До присутніх на святі звернулися почесні гості: МехметПекджан, голова кримськотатарської громади Нідерландів та Мустафа Шахін, представник кримськотатарської громади міста Анкара. Вони побажали, щоб наше життя було багатим, радісним і щасливим та відзначили, що їм приємно знаходитися в колі однодумців саме в цей день, коли заведенозустрічатися, провідувати хворих та нужденних і роздаватим’ясо друзям та усім, хто потребує.

Нагадаємо:

  • Курбан-Байрам – мусульманське свято милосердя і жертвопринесення. Він відзначається з 10-го по 13-е числа місяця Зуль-Хіджжа мусульманського календаря через 70 днів після свята Ораза-байрам і завершує собою обряд хаджу – паломництва до святинь ісламу. В цей день кожен мусульманин, який має кошти, повинен принести в жертву тварину (вівцю, корову) і розділивши м’ясо, роздати його бідним, пригостити родичів і друзів і залишити частину собі.
  • Цього року подія випадає на 20 липня (вівторок), триває 3 дні, закінчується 23 липня.