За тиждень херсонські поліцейські виявили 371 порушення карантину

13 Квітня 2021, 13:16

За минулий тиждень поліцейські склали 371 адміністративний протокол за порушення санітарно-протиепідемічних правил карантину.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.

Найбільше серед складених протоколів: за порушення умов обсервації, у сфері здійснення торгівлі (недотримання маскового режиму), а також за перевезення пасажирів понад норми. Усі складені матеріали передані на розгляд судів.
Загалом, від початку запровадження карантинних обмежень поліцейські Херсонщини склали 8653 адміністративні матеріали за порушення правил карантину.
Хоча Херсонська область залишається у «жовтій» зоні за рівнем поширення COVID-19, міська та районні органи влади вирішили ввести додаткові обмежувальні заходи на території обласного центру та деяких населених пунктів.  У зв’язку з цим поліція посилила контроль за дотриманням карантинних обмежень.
Поліція працює у посиленому режимі, COVID-патрулі перевіряють дотримання карантинних норм в громадських закладах, у громадському транспорті, а також проводять роз’яснювальну роботу з населенням.

На час дії додаткових протиепідемічних обмежень, поліцейські щодня патрулюватимуть вулиці, парки, місця відпочинку, перевірятимуть дотримання протиепідемічних заходів як фізичними, так і юридичними особами.
Як повідомлялось, до участі у патрулюванні задіяні працівники усіх служб апарату обласного главку поліції та районних підрозділів, Управління патрульної поліції, бійці поліцейських спецпідрозділів та військовослужбовці Нацгвардії, ДСНС та інші структури.