Пляжі Скадовська безкоштовно віддадуть підприємцям (відео)

12 Лютого 2021, 19:34

У курортному Скадовську планують провести конкурс для безоплатної передачі пляжів підприємцям, щоб ті займались їхнім благоустроєм та наведенням порядку.

Про це розповів Скадовський міський голова Олександр Яковлев під час щотижневого онлайн-звітування 12 лютого.

«Основна проблема Скадовська – це пляжі, і ми це чітко розуміємо, і тому ми хочемо в цьому році змінити підхід до управління пляжами і провести конкурс… Головним критерієм відбору буде не вартість, яку будуть сплачувати підприємці, бо умови конкурсу на сьогодні не передбачають якусь оплату. Але це буде конкурс програм розвитку пляжних територій. Договір за результатами конкурсу будемо укладати на п’ять років, але з жорстким контролем над виконанням умов договору: по благоустрою, наведенню порядку, наданню послуг, розміщенню на цій території додаткових об’єктів – навісів, роздягалень… Думаю, це поліпшить в майбутньому якість обслуговування на пляжах. Можливо, пляжі Скадовська зможуть отримувати «Блакитний прапор», – зазначив мер Скадовська.

Затвердити рішення про конкурс розглядатиметься на найближчій сесії 24 лютого. Якщо депутати підтримають пропозицію, то конкурс буде оголошений на початку березня, і на перше квітня стануть відомі переможці – користувачі пляжів.

Проблему пляжів в іншому приморському місті Херсощини – Генічеську – також нещодавно обговорювали під час зустрічі туристичного активу з головою міської територіальної громади Олександром Тулуповим.

Неформальні зустрічі за круглим столом під назвою «Кава з мером» щодо розвитку туризму в регіоні в Генічеську вирішили проводити щотижнево. Цього разу обговорювали питання відсутності піску на міському пляжі, також намітили шляхи вирішення існуючої проблеми; благоустрою зони паркування та пішохідної доріжки від парковки до вокзалу на залізничній станції Новоолексіївка (укладання плитки та освітлення); взаємодії з «Укрзалізницею» щодо зміни розкладу потягів на більш зручний для туристів час; збільшення кількості банкоматів на Арабатській Стрілці у місцях масового перебування відпочивальників; виділення коштів з міського бюджету на боротьбу з комарами протягом туристичного сезону 2021 року; тощо. Детальныше за посиланням.

Як повідомлялось, минулого сезону на пляжах в селі Щасливцеве встановлювали рятувальні пости, адже це є невід’ємною частиною переліку існуючих умов при отриманні “Блакитного прапору” – міжнародного зразку безпечного пляжу, який видається пляжам Європи на підставі рішення незалежного рішення міжнародного журі, про їх відповідність вимогам критеріїв програми ”Блакитний прапор”.