Правоохоронці виявили порушників карантину вихідного дня в Генічеському районі

25 Листопада 2020, 16:09

Правоохоронці слідкують за дотриманням карантину вихідного дня: за перший день виявили трьох порушників, а на цих вихідних – жодного. Також поліцейські виписали п’ять постанов за порушення маскового режиму.

Про це сайту IPC-Генічеськ розповів начальник сектору реагування патрульної поліції Генічеського ВП ГУНП в Херсонській області Сергій Чилікін.

“Як і завжди, поліція спільно з органами місцевого самоврядування працює в COVID-патрулях. Тепер частиною другої за статтєю 44 прим.3 ми можемо складати постанову, накладати штрафи на осіб, які знаходяться в громадських будинках або спорудах, або в громадському транспорті без засобів індивідуального захисту. Вже нами складено близько п’яти постанов, декілька штрафів вже оплачено, тобто ми вже виносимо штрафи від 170 гривень до 255 гривень”, – сказав він.

У перший же день карантину вихідного дня в Генічеському районі було складено три протоколи: декілька магазинів побутових товарів та будівельних товарів не припинили свою діяльність, а працювали в стандартному режимі, приймали відвідувачів. 

“Нами було встановлено в складі COVID-патулів ці факти, зареєстровано та складено протоколи, які направлені до суду для прийняття рішення згідно чинного законодавства. На цих вихідних порушень карантину вихідного дня виявлено не було, ми проводимо зі всіма бесіди, інформуємо людей щодо виконання вимог карантину, ми не штрафуємо людей, ми попереджаємо”, – наголосив представник Нацполіції.

Крім того, правоохоронці працюють в посиленому режимі, тримають контроль над дотриманням карантинних вимог, щоб не допустити роботу закладів громадського харчування, кафе, ресторанів, барів, дискотек з 22-ї години. Поліція перевіряє усі ці заклади. Порушень наразі не виявлено.

Нагадаємо:

У зв’язку зі стрімким поширенням COVID-19, Кабінет Міністрів України запровадив на території України додаткові протиепідемічні заходи для зменшення контактів серед населення.
Відповідно рішення Уряду забороняються:
  • – перевезення в пасажирському транспорті більше людей, ніж кількість сидячих місць;
  • – робота закладів громадського харчування в період з 22:00 до 07:00;
  • – робота хостелів (робота готелів і надалі дозволена);
  • – робота нічних клубів та закладів громадського харчування із організацією дозвілля;
  • – робота спортивних залів, якщо більше однієї особи на 20 квадратних метрів;
  • – робота театрів та кінотеатрів при наповненості більше 50% місць одного залу;
  • – проведення культурних, спортивних та розважальних заходів, якщо в них бере участь більше 20 осіб (із виключення стосовно окремих спортивних змагань).

Запроваджений Урядом карантин вихідного дня діятиме до 30 листопада 2020 року.

Згідно з постановою Кабміну, обмеження діятимуть з 00:00 годин суботи до 00:00 годин понеділка.

На вихідних забороняється:

  • приймання відвідувачів у закладах громадського харчування (бари, ресторани, кафе);
  • діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів;
  • приймання відвідувачів у ТРЦ та інших закладах розважальної діяльності;
  • робота закладів культури і проведення культурних масових заходів;
  • приймання відвідувачів суб’єктами, які проводять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення (салони краси, магазини промтоварів та інше).

Дозволяється:

  • медична практика;
  • робота банків;
  • робота операторів поштового зв’язку;
  • торгівля продуктами харчування, пальним, ліками, медвиробами, ветпрепаратами, кормами, якщо вони займають не менше 60% від торговельної площі суб’єктів господарювання;
  • послуги громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на виніс;
  • робота автозаправних комплексів (без зон харчування), технічне обслуговування та ремонт транспортних засобів.

Ознайомитися з повним текстом постанови ви можете за посиланням: https://cutt.ly/dhelZS1

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1000-IX, який Верховна Рада ухвалила 6 листопада 2020 року.

Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, яка передбачає накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема виготовлених самостійно.

Закон має на меті запобігання поширенню коронавірусної хвороби серед громадян України. Документ сприятиме підвищенню соціальної відповідальності громадян і захисту їхнього здоров’я та життя, а також зменшенню кількості випадків зараження коронавірусною хворобою, що допоможе запобігти неконтрольованому зростанню кількості хворих на COVID-19 та перевантаженню медичних закладів.