Поліція Херсонщини забезпечує цілодобову охорону територіальних виборчих комісій

29 Жовтня 2020, 23:55

Працівники поліції цілодобово чергуватимуть на територіальних виборчих дільницях до оприлюднення офіційних результатів голосування та здачі виборчої документації до архіву.
Про це повідомили у Херсонському Главку Нацполіції.
За даними правоохоронців, на території Херсонської області впродовж дня працювала 761 дільнична виборча комісія. Протягом наступних днів, з 26 по 28 жовтня, в супроводі поліцейських дільничні комісії вивозили виборчу документацію до територіальних комісій.

Як розповів заступник начальника обласного главку поліції Денис Захарченко, процес передачі та звіряння документації виявився напруженіше, аніж під час попередніх президентських та парламентських виборів. Деякі дільничні комісії поверталися по кілька разів назад на місця на доопрацювання. Наразі вчора ввечері усі дільничні комісії здалися. Нині з виборчою документацією працюють 58 територіальних виборчих дільниць. На місцях за дотриманням правопорядку спостерігають 116 поліцейських.
За інформацією правоохоронців, 25 жовтня поліція Херсонщини відкрила одне кримінальне провадження та склала 11 адміністративних протоколів за порушення виборчого законодавства.
Як повідомили в ОПОРІ, на Херсонщині деякі ТВК досі перераховують бюлетені через неналежне оформлення протоколів. Зокрема, Херсонська обласна ТВК прийняла протокольне рішення про те, щоб зобов’язати Станіславську сільську ТВК провести 30 жовтня повторний перерахунок голосів на всіх ДВК через неможливість встановити підсумки голосування.
У неділю, 25 жовтня, в Україні проходило голосування з місцевих виборів.