«Об’єднані зусилля – 2020» на Херсонщині: українські та британські військові відпрацювали форсування водної перешкоди

23 Вересня 2020, 23:41

23 вересня у селі Львове Бериславського району відбулися тактичні навчання тактичної групи окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ, підрозділів 16-ї десантно-штурмової бригади Збройних Сил Великої Британії та підрозділів Командування Сил підтримки ЗСУ. Участь у навчанні взяли й вертольоти армійської авіації Сухопутних військ, бойові літаки Повітряних Сил ЗСУ, а також Королівських повітряних Сил ЗС Великої Британії.

фото ЗСУ

“Ці навчання дуже важливі, це не якесь тренування, це максимально реалістичні навчання, максимально приближені до реальності, до війни. Вважаю, що показали нашим партнерам, і британці, й інші партнери з Альянсу побачили, що багато речей нас навчила війна на Сході, бачать, що наші хлопці працюють на вищому рівні. Нам є куди зростати, куди направляти гроші, як Міністерству оборони. Хочеться більш оновленого озброєння, щоб українська армія розвивалася не лише за стандарами НАТО, але й за українськими, найвищим технічним рівнем”, – розповів сайту IPC-Херсон президент України Володимир Зеленський, який разом з військовими аташе посольств в Україні країн-членів  НАТО ознайомився з ходом проведення військових навчань.

фото ХОДА

За даними Херсонської ОДА, під час практичного етапу навчань військовослужбовці відпрацювали захоплення плацдарму та форсування водної перешкоди на всіх видах десантно-переправних засобів, а також подолання її по понтонному мосту.
У ході навчання здійснено подолання вплав водної перешкоди, десантування особового складу по-штурмовому, за допомогою спеціального обладнання, а також наведення понтонно-мостової переправи.

фото ХОДА

Стратегічне командно-штабне навчання з Командуванням об’єднаних сил «Об’єднані зусилля – 2020» триває на всіх полігонах України, в акваторіях Чорного та Азовського морів. Також поставлені завдання виконуватимуться і сформованими військовими частинами та підрозділами територіальної оборони. Навчання носить міжнародний характер і має на меті підвищення взаємосумісності між силами і засобами ЗСУ та з країнами-членами НАТО. Загалом участь у ньому візьмуть близько 12 тисяч військовослужбовців із залученням до 50 одиниць артилерійських систем, близько 80 танків та 450 бойових броньованих машин, бойові кораблі, армійська авіація та Повітряні Сили.
Загалом за проведенням навчання буде спостерігати до 200 іноземних інструкторів, військових радників та спостерігачів. Їх робота буде організована не тільки у військових частинах, підрозділах, штабах тактичного рівня, а й на пунктах управління стратегічного та оперативного рівнів.
навчання на Херсонщині, фото ХОДА
Стратегічне командно-штабне навчання «Об’єднані зусилля – 2020» за своїм розмахом, складом сил та засобів і залученням наших партнерів є унікальним. У навчаннях беруть участь розвідувальна, винищувальна та бомбардувальна авіація країн-членів Альянсу, сумісне застосування сил спеціальних операцій та десантно-штурмових підрозділів у різних умовах обстановки.
За інформацією Командування Повітряних Сил ЗСУ, 23 вересня, пара В-52H увійшла в повітряний простір України. Стратегічні бомбардувальники США супроводжують винищувачі Су-27 та МіГ-29 бригад тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України.
“Американські пілоти в інтеграції з українськими винищувачами створюють можливості колективної оборони і надають США, країнам НАТО та ключовим партнерам Альянсу стратегічні та операційні можливості для стримування країни-агресора.
Американські партнери України у черговий раз демонструють всебічну підтримку нашої держави на міжнародній арені у сфері безпеки”, – наголосили в ЗСУ.
Як повідомлялося, 23 вересня невідомі зламали сайт Нацполіції та поширили фейк про загибель американських військових на Херсонщині.
«Об’єднані зусилля-2020» розпочались в Україні 19 вересня. У перший день сотні піхотинців десантувалися неподалік від адмінмежі з окупованим Кримом. Для британських військових така масова висадка стала першою за останні 10 років.

Нагадаємо:

  • 20-26 липня у Чорному морі пройшли міжнародні навчання «Сі Бриз-2020». Згідно узгодженим в травні цього року планом проведення навчань їх учасники в зв’язку з пандемією коронавірусу відпрацьовували завдання виключно в морській фазі із залученням авіації.
  • Участь в «Сі Бриз-2020» взяли вісім країн, а однією з особливостей було залучення до навчання кораблів постійної групи НАТО.