Україна побила антирекорд за кількістю нових випадків COVID-19

11 Червня 2020, 11:50

Україна за минулу добу побила антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19. Тенденція збільшення захворюваності спостерігається протягом усього останнього тижня. 

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 11 червня.

Погіршення епідеміологічної ситуації, на думку міністра, пов’язано з недотриманням громадянами рекомендацій фахівців щодо профілактики зараження коронавірусом. МОЗ закликає громадян дотримуватись карантинних правил.

https://www.facebook.com/moz.ukr/videos/256787562252589/

За даними МОЗ, в Україні за минулу добу зафіксовано 689 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 19 у дітей та 65 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 134 особи. За добу одужали 372 особи, померла 21 особа.

Станом на 11 червня в Україні 29070 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 854 летальні, 13141 пацієнт одужав. У Херсонській області нових випадків не виявлено. Наразі в області 179 випадків.

Нагадаємо:

  • 1 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Організації, які співпрацюють з USAID Ukraine – USAID Україна у рамках Медійної Програми, Internews в Україні – до їх числа належать Інститут Масової Інформації (ІМІ) Детектор медіа, Інститут демократії ім. Пилипа Орлика (Pylyp Orlyk Institute for Democracy) та Фонд розвитку медіа ( Media Development Foundation) – розробили та запустили в онлайн-режимі довідник AntiCovid (http://corona.imi.org.ua/), який надає журналістам та іншим медійникам поради щодо того, як висвітлювати пандемію COVID-19 та забезпечити при цьому власну безпеку, а також розповідає про правові аспекти журналістської діяльності під час пандемії.