У міській раді підготували пам’ятки для генічан

30 Березня 2020, 12:04

У Генічеській міські раді повідомили про підготовку інформаційних матеріалів про коронавірус, правила самоізоляції та карантину.

Про це пише сайт ІРС-Генічеськ з посиланням на інформацію міської ради.

Так, з метою недопущення розповсюдження коронавірусної хвороби виконкомом міської ради та членами міської комісії з питань ТЕБ та НС підготовлено пам’ятку, в якій викладено основні положення режиму самоізоляції, які рекомендуємо дотримуватися всім жителям міста.

Також міськрада звернулася до Генічеського районного управління  головного управління Держпродспоживслужби Херсонської області відносно підготовки інформації для населення міста щодо заходів попередження розповсюдження коронавірусної інфекції.

Рішенням міської комісії з питань ТЕБ та НС також затверджено персональний склад бригади з попередження та інформування людей щодо поводження під час карантину, зокрема дотримання правил самоізоляції.

Крім того, на сайті установи розмістили інформацію щодо порядку доступу закладів громадського користування:

Зокрема, цими правилами встановлююється:

  • забезпечення перебування відвідувачів у торгівельному приміщенні (операційному залі) із розрахунку 1 особа на 10 кв.м
  • недопущення до торгівельних приміщень/операційних залів особи без засобів індивідуального захисту (масок)
  • дотримання дистанції не менше 1,5 метрів між відвідувачами, які очікують дозволу на вхід до торгівельних приміщень/операційних залів з встановленням спеціальних позначок
  • забезпечення дотримання дистанції між відвідувачами не менше 1,5 метрів в чергах до кас та/або терміналів самообслуговування
  • забезпечення можливості використання спиртовмісних антисептиків відвідувачами
  • забезпечення відвідувачів достатньою кількістю одноразових серветок на столах обслуговування та умовами для збору відпрацьованих серветок.

Як повідомлялося раніше, на в’їзді з міста Генічеська були встановлені карантинні пости для посилення публічної безпеки та контролю за дотриманням обмежувальних заходів в період карантину на Херсонщині.

25 березня перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції у Херсонській області виявили в місті Генічеськ.

У Міністерстві охорони здоров’я України закликають: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Актуальну та необхідну інформацію про COVID-19 можна знайти на ресурсах:

Офіційний веб-сайт Міністерства: https://moz.gov.ua/

Офіційна сторінка Міністерства у Facebook: https://facebook.com/moz.ukr/

Офіційні Telegram-канали:
Міністерство охорони здоров’я України: @mozofficial, https://t.me/mozofficial

Коронавірус_інфо: @COVID19_Ukraine, https://t.me/COVID19_Ukraine

Відповіді на основні запитання про COVID-19: http://covid19.com.ua/

Читати новину російською.