Денісова зустрілася з адвокатами і дружинами кримчан-політв’язнів

12 Лютого 2020, 23:54

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова провела моніторинг КПВВ «Чонгар» на адмінкордоні з анексованим Кримом і зустрілася з адвокатами і дружинами кримських татар політв’язнів .

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляє сайт ІРС-Генічеськ.

«Під час перевірки зустрілася з адвокатами і дружинами незаконно ув’язнених російською окупаційною владою кримських татар. Вони детально розповіли про стан здоров’я наших співгромадян, а також попросили мене сприяти якнайшвидшому звільненню їхніх рідних. Зазначила, що продовжую щоденну боротьбу за долю всіх українських політв’язнів і робитиме все від мене залежне, щоб якомога швидше повернути їх на батьківщину», – зазначила омбудсман.

Денісова наголосила, що в ході моніторингу вона протестувала дотримання прав громадян при перетині адміністративного кордону і вивчила, як здійснюється пропускний режим на цьому КПВВ – перевірка документів громадян, їхніх особистих речей та транспортних засобів.

“КПВВ оснащений за всіма сучасними стандартами, а також повністю забезпечений безперешкодний доступ громадян до будівель КПВВ”, – резюмувала Людмила Денісова.

Як повідомлялося, 11-12 лютого на Херсонщині з робочим візитом відвідав Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

11 лютого представники комітету взяли участь в організаційній нараді в Херсонській облдержадміністрації, під час якої обговорювали проблемні питання кримчан та внутрішньо переміщених осіб.

Також представники комітету відвідали ЦНАП у Чаплинці та оглянули сервісну та режимну зони на КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом.

12 лютого представники комітету перевірили ЦНАП у сервісній зоні КПВВ “Чонгар” та ознайомитися з роботою контрольного пункту.

За підсумками проведено виїзного засідання на КПВВ “Чонгар” комітет ухвалив рекомендації: створити міжфракційне депутатське об’єднання «Рідна Херсонщина», скасувати вільну економічну зону «Крим», а також спростити процедури встановлення особи та реєстрації фактів народження і смерті на тимчасово окупованих територіях.

Читати новину російською.