У водойми Херсонщини вселили майже дві тонни товстолоба

23 Листопада 2019, 10:48

Каховське водосховище поповнилось 72 тисяч екземплярів молоді товстолоба. Про це повідомляє Херсонський рибоохоронний патруль, передає IPC-Генічеськ.

Зариблення Дудчанської та Любимівської заток Каховського водосховища Херсонської області відбулось . Вселення здійснювалось за рахунок коштів користувачів водних біоресурсів відповідно до Науково-біологічного обґрунтування проведення рибоводно-меліоративних робіт в Каховському водосховищі у 2019 році.


До водойми випустили 72 000 екз. (1 800 кг) цьоголіток товстолобика, середньою вагою 25 грамів/екз:
ТОВ «Лагуна 2012» – 2 тис. екз.; ТОВ «Лиман» – 4 тис. екз.; ФОП Циганов С.С. – 4 тис. екз.; ПП «Станіславагро» – 1 тис. екз.; ПП «ВК Протей» – 1 тис. екз.; ВПК «Вікторія» – 5 тис. екз.; ФОП Таран Л.В. – 12 тис. екз.; ФОП Шевчік В.П. – 1 тис. екз.; ФОП Чергік В.В. – 6 тис.екз.; ФОП Пісоцький М.В. – 6 тис. екз. та РС ТОВ «Чайка» – 30 тис. екз.
Контроль за процесом вселення та охорону місць вселення водних біоресурсів здійснювали спеціалісти Управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області. Також у заході взяли участь представники Державної екологічної інспекції у Херсонській області та селищних рад.

У Херсонському рибоохоронному патрулі також закликали громадян брати участь в охороні рибних запасів, особливо в місцях їх вселення, і своєчасно повідомляти про порушення за номером «гарячої лінії» відомства: (050) 012-35-73.

Як повідомлялося, на початку листопада працівники Херсонського рибоохоронного патруля зафіксували факт масової загибелі риби. Тоді у лимані на Херсонщині загинуло майже два мільйона риб.

фото зі сторінки Херсонського рибоохоронного патруля у Фейсбуці.