У Великокопанівській громаді навчали сортувати сміття

01 Листопада 2019, 17:11

У Великокопанівській об’єднаній територіальній громаді розпочали інформаційну кампанію щодо сортування сміття. Про це повідомляється на сторінці громади у Фейсбуці, передає IPC-Генічеськ.

Зокрема, 31 жовтня в селі Добросілля Великокопанівської ОТГ місцеві активісти проінформували про запобігання забруднення території населеного пункту.

“Для жителів села Добросілля молодь провела майстер-клас із сортування сміття, адже досить скоро у Добросіллі стоятимуть сортувальні баки, та вони почнуть на цьому заробляти”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у вересні цього року у Великокопанівській сільській об’єднаній територіальній громаді відкрився Центр надання адміністративних послуг. Великокопанівська ОТГ створена 18 грудня 2016 року.

Нагадаємо, в Україні відбувається в Україні відбувається децентралізація – передача повноважень та фінансів від державної влади якнайближче до людей – органам місцевого самоврядування.

За даними моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування Міністерства розвитку громад та територій України станом на 10 жовтня в країні створені 975 ОТГ, з яких 34 – у Херсонській області.

фото зі сторінки Великокопанівської ОТГ у Фейсбуці