Активісти протестують проти вивозу майна з колишнього підприємства Німетуллаєва

17 Квітня 2019, 11:58

17 квітня в громадському формуванні “Аскер” заявили, що адвокат біглого до Криму екс-глави Генічеської райдержадміністрації Сейтумера Німетуллаєва Михайло Величко зробив спробу вивезти майно з підприємства, що нібито належить його клієнту. Про це медіа-центру IPC-Генічеськ розповіла спікер громадського формування “Аскер” Евеліна Арифова.

“Зараз Величко (адвокат Сейтумера Німетуллаєва, – ред.) вивозить залізо. Найняв велику машину, 4-5 чоловік працюють. В цей же час вони найняли вантажівку, кран, щоб вивозити плити. З території приватного підприємства “Чонгар”. Ми викликали поліцію”, – поінформувала спікер “Аскера”.

За її даними, залізо намагалися вивезти с території підприємства за селом Чонгар, а бетонні плити – з села Атамань.

При цьому водії крану та вантажівки, які хотіли вивозити плити, на території села Атамань відмовилися це робити і поїхали.

Фото
речниці громадського формування “Аскер” Евеліни Аріфової

Журналисту медіа-центру зв’язатися з Михайлом Величком поки що не вдалось, той на телефонні дзвінки не відповідає. Офіційні коментарі правоохоронців наразі відсутні.

Як повідомлялося, 3 квітня на території приватного підприємства “Чонгар” сталася стрілянина, правоохоронці вилучили зброю, з’ясовують обставини події.

Нагадаємо:

  • У жовтні 2014 року Німеттулаев був оголошений в розшук правоохоронцями за підозрою в організації відправки до Києва загонів «тітушок» під час Майдану, а також у зловживанні службовим становищем.
  • У березні 2016 року прокуратура Херсонської області повідомила про другу підозру екс-главі Генічеської РДА – в скоєнні злочину, передбаченого ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Слідчими органами було встановлено, що в серпні 2014 року Сейтумер Неміттулаев, перебуваючи на території тимчасово окупованого Криму, закликав людей «до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також поширював відповідні матеріали».
  • Зараз Німеттулаев живе в Криму і очолює громадську організацію «Кирим Бірліги», яка співпрацює з окупаційною «владою».
  • Кримінальне провадженні стосовно Німетуллаєва розглядається в Подільському районному суді Києва.
  • У 2017 році розслідування Центру журналістських розслідуваньвстановило, що бізнес Німетуллаєва майже не постраждав після його втечі до Криму. Він до цих пір отримує доходи від підприємств на Херсонщині і навіть в Києві. У володінні його сім’ї тисячі гектарів орної землі, бази відпочинку, автомобільний бізнес. Детальніше про це читайте в матеріалі VIP-диверсант.

(Фото з місця події речниці громадського формування “Аскер” Евеліни Аріфової)