Чонгар: більшість кримчан проголосувала

31 Березня 2019, 15:52

На виборчій дільниці у селі Чонгар Херсонської області, що розташоване поблизу адмінмежі з Кримом, зареєструвалися два десятка кримчан. Станом на вечір більшість внесених у списки виборців кримчан вже проголосувала, повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ.

“Наша виборча дільниця розташована на межі з Кримом. Зареєструвалося 22 жителя АРК, станом на 16.00 проголосувало вже 19 кримчан. Вибори проходять спокійно, ніяких порушень”, – проінформувала голова виборчої комісії з виборів президента України звичайної виборчої дільниці номер 650226 (село Чонгар) Наталія Моїсеєнко.

На виборчій дільниці журналіст медіа-центру IPC-Генічеськ зустрів родину, яка приїхала на голосування з Криму. Кримчанка відмовлялася від відеозйомки, та її чоловік Сергій надав коментар про їхню подорож. Він родом із міста Кропивницького, але після одруження проживає у Криму.

“Я приїхав з Криму. Дружина не хоче виступати на камеру, бо має кримську прописку. Спочатку дружина приїжджала до Генічеська, зареєструвалася у Відділі державного реєстру виборців. Сама реєстрація зайняла хвилин 15. Чому важливо взяти участь у голосуванні? Я громадянин України та я зобов’язаний голосувати. Якщо мій голос не зарахують, то питання, що буде далі. Буде знову 10-й рік, а після нього знову 14-й”, – висловився Сергій.

Як повідомлялося раніше, Держприкордонслужба України посилила заходи безпеки на адміністративній межі з анексованим Кримом. У посилений варіант несення служби перейшли правоохоронні органи, у тому числі представники кримської поліції та Відділу патрульної поліції в АРК та місті Севастополі.

В Україні 31 березня стартували вибори Президента-2019.
Станом на 25 березня 2019 року процедуру тимчасової зміни адреси голосування пройшли 3920 українців з Автономної Республіки Крим та 991 з Севастополя. Також тимчасово змінили місце голосування  56 762 виборців з Донецької та 26 055 з Луганської областей.