Біля адмінмежі готуються до Дня опору Криму російської окупації

25 Лютого 2019, 20:59

26 лютого неподалік від адмінмежі з Кримом пройдуть заходи, присвячені Дню опору Криму російської окупації. Про це розповів глава регіонального меджлісу кримськотатарського народу Херсонської області Ленур Люманов в ході дискусії, присвяченій 5-й річниці окупації АР Крим та Севастополя в медіа-центрі IPC-Генічеськ.
«Всіх патріотів запрошуємо взяти участь в акціях. Вийти, показати свою підтримку Криму, продемонструвати свій опір », – сказав глава регіонального меджлісу.
За його інформацією, 26 лютого стартує патріотичний автопробіг від селища Новоолексіївка, о 13.00 будуть сформована колона машин в напрямку до Генічеську. О 14.00 відбудеться мітинг біля кінотеатру «Україна» в Генічеську.

В Україні 26 лютого відзначають День опору Криму російської окупації, ініційований громадськістю.
В Україні і в усьому світі проводяться акції, дискусій, форуми, мітинги, ходи на підтримку кримчан і територіальної цілісності країни. 26-27 лютого в Києві президент України Петро Порошенко і спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер візьмуть участь в роботі міжнародного форуму «Захоплений Крим: 5 років опору».
Нагадаємо, 26 лютого 2014 року за кримським парламентом відбулися два мітинги – за збереження територіальної цілісності України, організований Меджлісом кримськотатарського народу і сепаратистський мітинг прихильників «Русского единства». Організаторами заходів виступили глава Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксьонов.
27 лютого 2014 року будівлі ВР і Радміну АРК були захоплені озброєними російськими спецназівцями без розпізнавальних знаків. В цей же день над будівлями були підняті російські прапори. Також перекинуті з Росії військові без розпізнавальних знаків окупували весь Крим, поставивши блокпости на в’їздах і зайнявши аеропрот.
16 березня в Криму і Севастополі пройшов незаконний «референдум«, за результатами якого 96,77% виборців республіки і 95,6% виборців Севастополя нібито проголосували за приєднання Криму до России.