МОЗ прокоментувало чутки про спалах холери в районі Каховської ГЕС

09 Червня 2023, 14:04

Ілюстративне фото. Автор Dmyrto_Z / Depositphotos

Міністерство охорони здоров’я відреагувало на повідомлення, що активно поширюються у соцмережах про можливий спалах епідемії холерив районах, які постраждали від підриву окупантами Каховської гідроелектростанції.

“Не поширюйте неперевірену інформацію – так ви підіграєте ворогу. Слідкуйте за інформацією виключно з офіційних джерел”, – зазначили у відомстві.

Спричинити випадки холери може змішування каналізаційних вод із питною водою та підземними водами, відтак – і забруднення колодязів.

“У постраждалих від підтоплення та прилеглих до них районах здійснюється посилений епідеміологічний нагляд. Також збільшено запас всіх необхідних ліків”, – додають у МОЗ.

Як повідомлялось, наразі в Херсонській області спостерігається тенденція до зменшення рівня затоплення. За даними місцевої влади, за ніч рівень води знизився на 20 сантиметрів.

Через погіршення безпекової ситуації та постійні обстріли місцева влада звернулася до волонтерів із човнами, які планували долучитися до рятувальної операції, утриматися від відвідування Херсона.

Вночі 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС. Вода затоплює населенні пункти, розташовані нижче неї. Українська влада розпочала евакуацію населення правобережної Херсонщини та закликає населення окупованих районів області, прилеглих до Дніпра, залишити небезпечну територію. Знесення дамби в Новій Каховці є воєнним злочином відповідно до Женевської конвенції.