У Херсоні знайшли зрадника, який утримував патріотів у колонії, але не встиг втекти з окупантами

06 Травня 2023, 17:51

Працівники ДБР повідомили про підозру інспектору відділу нагляду та безпеки ДУ «Північна виправна колонія (№90)», який за вказівкою окупантів утримував за ґратами херсонських патріотів. Зрадник був викритий спільно з СБУ та Нацполіцією у квітні.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Після початку тимчасової окупації Херсонської області та захоплення виправної установи інспектор пішов служити загарбникам, відгукнувшись на заклики колишнього керівництва — також зрадників.

Він отримав посаду молодшого інспектора у незаконно створеному органі на базі захопленої української колонії.

Фігурант за вказівкою окупаційної влади утримував під вартою ув’язнених, серед яких були херсонські патріоти, яких ворог кидав до камер за непокору. Також він закликав своїх друзів та знайомих йти працювати на загарбницький режим.

Після звільнення Херсону фігурант не встиг втекти разом зі своїми господарями та намагався переховуватися в обласному центрі.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігуранта знайдені документи, що доводять співпрацю з ворогом: «службове посвідчення» фейкової виправної установи російського зразка, виписки щодо отримання заробітної платні в рублях, символіка рф та інше.

Колишньому правоохоронцю повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією всього майна.

Як повідомлялось, на Закарпатті затримали херсонця, який із зарплатою від окупантів, намагався втекти за кордон. Чоловік планував перепливти річку Тиса.