Наприкінці навчального року окупанти відкрили першу школу в Генічеському районі

12 Травня 2023, 16:10

В Іванівській громаді Генічеського району російські окупанти 10 травня розпочали новий навчальний рік у першій відкритій ними школі.

Першу школу в Іванівській громаді окупанти відкрили на базі місцевого ліцею №2 на вул. Іванівській, 142а, пише Центр журналістських розслідувань. Готуватися до цього вони почали на початку травня, зігнавши на «суботник» на території захопленого ними навчального закладу біля 150 місцевих мешканців – переважно, працівників  і батьків майбутніх учнів.

Сам навчальний рік в цій школі розпочався 10 травня з урочистої «лінійки». Відкривали її гауляйтер Іванівки Олександр Васалатий, депутат російської Держдуми, «секретар херсонського регіонального відділення» путінської партії «Єдина Росія» Іґорь Кастюкєвіч і «директорка» школи Златова Марія Харлампівна, яка до цього працювала заступницею директора і вчителькою фізики та астрономії в Іванівському ліцеї №1.

На відкритті школи призначена окупантами директорка згадала, якою була високою якість української освіти в Іванівці до повномасштабної війни. Але не сказала жодного слова про те, чи збирається вона так же якісно навчати дітей зараз за «російськими навчальними програмами».

З-поміж чотирьох громад Генічеського району лише в Іванівській росіянам довгий час не вдавалося розпочати навчальний процес. Місцеві колаборанти влаштували своїх дітей до шкіл сусідньої Нижньосірогозької громади. Але за лічені дні до завершення навчального року окупанти таки спромоглися відкрити першу школу і в Іванівці.