Легендарна Чорнобаївка допоможе Генічеську

06 Травня 2023, 19:09

ілюстраційна світлина з відкритих джерел

У Генічеській міській військовій адміністрації розробили деталізований план заходів після деокупації громади, а також підписали меморандум зі звільненою від рашистів Чорнобаївкою.

Про це розповів очільник Генічеської МВА Євген Родіонов під час брифінгу, організованому Медіацентром “IPC-Південь”.

Меморандум стосується надання підтримки, якої буде потребувати Генічеська міська громада після визволення від російських окупантів.

«Мета Меморандуму – об’єднати зусилля щодо забезпечення процесів відновлення функціонування української влади на територіях громад, відновлення територій після тимчасової окупації, розробки та реалізації спільних проектів та програм сталого соціально – економічного розвитку територіальних громад», – йдеться у тексті документа.

Тим самим Генічеська та Чорнобаївська військові адміністрації задекларували наміри у співпраці стосовно відновлення й сталого розвитку територіальних громад у галузях екології та довкілля, енергозбереження та енергоефективності, комунальної та соціальної інфраструктури, підприємництва та бізнесу, креативності, культури, спорту та громадянського суспільства, забезпечення порядку та безпеки.

За словами Родіонова, наразі вже ведеться робота з міжнародними організаціями з Німеччини, Чехії, Іспанії, які допомагають у відновленні Чорнобаївки, про подібну допомогу генічанам.

Крім того, на основі запозиченого досвіду від деокупованих громад правобережної Херсонщини, в Генічеській адміністрації розробили деталізований план першочергових заходів, які будуть здійснювати після деокупації і цього регіону.

Як повідомлялось, у Києві перейменували одну з площ на честь легендарної Чорнобаївки, де ЗСУ неодноразово наносили успішні удари по військам російських окупантів.

Курортний Генічеськ був окупований військами РФ у перший день повномасштабної війни Росії проти України.