Ігаль Левін про дії росіян на півдні і звільнення Криму ІІ Як агент Шевцов «гойдає» тему полонених

11 Травня 2023, 20:22

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 11 травня 2023 року.

Сьогодні продовжуємо наш шпигунський серіалМикита Панасенко підготував другу частину розповіді про підозрюваного у державній зраді Антона Шевцова, колишнього начальника вінницької поліції, який тепер займається українськими військовополоненими, які утримуються в колоніях в РФ та на окупованих територіях Донбасу.

Чи справді Шевцов має якийсь статус у процесі обміну військовополонених, чи він робить брудну роботу для російських спецслужб, маніпулюючи родичами бранців і ведучи антиукраїнську пропаганду?

Шевцов з нами спілкуватись відмовився, а в Координаційному штабі з питань поводження з полоненими ГУР відповіли на питання ЦЖР.

***

Також в цьому випуску – про гіперактивність рашистів на Запорізькому напрямку: під виглядом евакуації тисячі людей депортують із прифронтових населених пунктів, а з ними і окупаційні адміністрації.

Також спостерігаємо ротацію військових і перекидання техніки, активізацію навчань «мобіків» на полігонах.

Про те, що це може означати, і ще багато важливих питань про хід збройного конфлікту – авторитетний військовий аналітик, народженій в Одесі, старший лейтенант армії оборони Ізраїлю з бойовим досвідом Ігаль Левін.

***

Отже, гауляйтер окупованої частини Запорізької області Євген Балицький повідомив, що переселенню в глиб області, зокрема, в Бердянськ, підлягають 70 тисяч цивільних. Із тих, кого вже вивезли – третина неповнолітні. Звісно ж, Балицький говорить те, що йому довели військові, і навіщо їм виселення цивільних, зрозуміло: вони можуть вільно і порівняно безпечно оборонятись під захистом щільної забудови, та ще й з комфортом розквартируватись у спорожнілому житлі українців. Але не тільки ця обставина грає на руку окупантам. Сюжет Сергія Старушка.