Взяв гроші за “евакуацію” і зник: на Житомирщині судитимуть ділка, який наживався на херсонцях

07 Травня 2023, 12:53

На фото: Євген Бриков, відкрите джерело з Мережі.

У Житомирській області парубка судитимуть за шахрайство: виманював гроші у жителів тимчасово окупованої Херсонщини за нібито евакуацію.

Про це повідомили в прокуратурі Житомирщини.

За даними слідства, житель Романівської громади, з метою власного збагачення, у серпні минулого року, під час дії воєнного стану в Україні, створив у Телеграм-каналі обліковий запис, де розміщував неправдиву інформацію.
Зокрема, в оголошенні під назвою «Эвакуация Херсон-Запорожье-Мелитополь (бесплатно)» обвинувачений повідомив, що нібито організовує вивезення людей з тимчасово окупованих територій України. Коли ж житель Херсонщини відгукнувся, ділок назвав конкретну суму вартості «безкоштовної» евакуації. Чоловік повірив шахраю та перерахував йому гроші, однак евакуації так і не дочекався.
Слідство встановило, що віртуальна евакуація – лише один з багатьох епізодів шахрайства, яким фігурант займався ще з 2020 року: він «продавав» на платформі онлайн-оголошень захисні медичні маски, респіратори і навіть запчастини для сільгосптехніки. У потенційних покупців вимагав та отримував передоплату.
Прокурори Чуднівської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України). Санкція зазначеної статті передбачає покарання – від 3 до 8 років позбавлення волі.