Як дітям в окупації взяти участь у Національному мультипредметному тесті?

23 Квітня 2023, 23:21

Українські школярі, які проживають на тимчасово окупованих росіянами територіях, матимуть додатковий період для участі у Національному мультипредметному тесті.

Про це Медіа-центру IPC-Південь розповів керівник Херсонського регіонального центру контролю якості освіти Максим Кирпенко.

За його словами, діти на окупованих територіях матимуть декілька варіантів для вступу до ВНЗ та реєстрації у Національному мультипредметному тесті.

Зокрема, школярі можуть реєструватися зараз на МНТ і потім подати заяву на реєстрацію на додаткову сесію. А в причині відсутності на основній сесії  вказати те, що фактично перебувають в окупації.

Максим Кирпенко наголосив, що для дітей, з тимчасово окупованих територій буде додатковий тиждень реєстрації: із 5 червня по 12 червня. Також буде додаткова сесія з 11 по 24 липня.

Крім того, у травні Міносвіти оприлюднить механізм вступу до ВНЗ без мультипредметного тесту.

Як повідомлялось, у цьому році, як і в минулому, в Україні буде організовано Національний мультипредметний тест. Це – альтернатива класичному ЗНО. Алгоритм проведення змінено з паперового варіанту на комп’ютерне тестування. Пункти тестування будуть створені на базах навчальних закладів.