У Херсонському районі не вистачає управлінців та будівельників

12 Квітня 2023, 23:00

У Херсонському районі спостерігається великий брак кадрів будівельних спеціальностей та брак управлінських кадрів.

Про це повідомив начальник Херсонської районної військової адміністрації Михайло Линецький під час пресконференції Медіа-центру “IPC-Південь”.

«На жаль, багато представників виконавчих органів сільських та селищних рад виїхали на безпечні території і не бажають повертатися. Рівень оплати праці є одним із моментів, який сьогодні вирішується на рівні області та на рівні держави», − розповів Михайло Линецький.

Він наголосив, що люди працюють практично на нулі та отримують 7-10 тисяч.

«Це не є сьогодні стимулюючим механізмом для працівників виконавчих органів. Хоча всі відповідні рішення на рівні держави про перепідпорядкування виконавчих органів військовим адміністраціям уже прийняті. Сьогодні фактичне керівництво здійснюють саме військові адміністрації», − зауважив посадовець.

Він також звернув увагу, що освітні заклади району працюють дистанційно. Медичні кадри забезпечені на  рівні 30-50% від довоєнного стану.

Як повідомлялось, у Бериславському районі не вистачає лікарів, електриків та будівельників.

У деокупованих громадах можуть бронювати від мобілізації тих військовозобовязаних, які офіційно працевлаштовані у комунальних підприємствах. Наразі на вільних територіях відчувається нестача низки спеціалістів.