У Херсонському районі не вистачає будматеріалів для відновлення пошкоджених обстрілами житлових будинків

10 Квітня 2023, 13:14

Місцеві жителі активно повертаються у ті громади на території Херсонського району, де цього дозволяє безпекова ситуація. Але людям наразі не вистачає будівельних матеріалів для відновлення пошкоджених обстрілами житлових будинків.

Про актуальні потреби населення розповів начальник Херсонської районної військової адміністрації Михайло Линецький під час пресконференції Медіа-центру “IPC-Південь”.

«Сьогодні величезна потреба в будівельних матеріалах, тому що люди починають масово повертатись до своїх осель, а будинки зруйновані. Люди готові відновлювати своє житло, але будівельних матеріалів, на превеликий жаль, в достатній кількості немає», – зазначив Михайло Линецький.

За його словами, така проблема актуальна, наприклад, для таких населених пунктів, як Посад-Покровський Чорнобаївської громади, Правдино Білозерської громади, Олександрівка Станіславської громади.

«Волонтери допомагають, активно включилась в цю роботу обласна військова адміністрація, на легкий відновлюваний ремонт, на покриття плівкою пошкоджених вікон, дахів – першочергові потреби – були забезпечені, але люди хочуть вже більш фундоментальних матеріалів для відновлення своїх будинків», – наголосив посадовець.

Він уточнив, що громадам передали будівельно-ремонтні набори від управління Верховного Комісара ООН зі справ біженців.

Але такі набори дозволяють виконати першочергові ремонтні роботи, якось законсервувати будинки і закрити від негоди та опадів. Однак для проживання в них людям необхідно ще додатково лагодити пошкоджені обстрілами оселі, та для цього будматеріалів не вистачає.

Як повідомлялось,  населені пункти на деокупованій території Херсонського району вздовж Дніпра потерпають від щоденних обстрілів.