«Сепар» Шевцов і проект ФСБ з військовополоненими. Порт Бердянська у планах окупантів і Патрушева

26 Квітня 2023, 23:43

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 26 квітня 2023 року.

У цьому випуску продовжуємо тему шпигунів-зрадників із колишніх співробітників українських правоохоронних органів. СБУ повідомила про підозру у державній зраді Антону Шевцову, колишньому начальнику поліції Вінницької області і колишньому начальнику УБОЗу Севастополя. Йому інкримінують співпрацю з ФСБ, підривну діяльність проти України, дискредитацію української армії і влади.

Шевцов вигулькнув в ефірах Анатолія Шарія і їхньому спільному проекті, в якому вони показують українських військовополонених і начебто допомагають їхньому обміну, а також агітують воювати проти України у складі добровольчого підрозділу. Про те, як таланти цього севастопольського мєнта використовує ФСБ, розповідає Микита Панасенко.

***

Завершує випуск блог кореспондента ЦЖР Сергія Старушка, який продовжує моніторити і фіксувати чергові факти активності окупантів у Бердянському морському порту. Вони збираються значно збільшити перевалку зерна, металу та іншого краденого майна, а також перекидання військ і техніки. Подивитись на крадені потужності нещодавно приїздив Дмітрій Патрушев, аграрний міністр Росії і молодший син секретаря Ради безпеки РФ Ніколая Патрушева. Дмітрія називають серед найбільш ймовірних спадкоємців диктатора Путіна.