Попри ризики на деокупованій Херсонщині працюють комісії з реєстрації пошкодженого майна

13 Квітня 2023, 15:23

ілюстраційна світлина, наслідки обстрів на Херсонщині

Всі військові адміністрації  Херсонського району утворили комісії з обстеження житла, зруйнованого внаслідок збройної агресії РФ.

Про це повідомив начальник Херсонської районної військової адміністрації Михайло Линецький під час пресконференції Медіа-центру “IPC-Південь”.

«Величезне навантаження на цих людей, вони працюють у дуже складних умовах. Робота йде щодня. Були певні складнощі, форма змінювалась, сьогодні всі питання врегульовані та комісії працюють», – розповів він.

За словами Линецького, районна комісія зосередилась на фіксації пошкоджень гуманітарної сфери, а комісії при військових адміністраціях громад – на реєстрації пошкодженні приватних будинків.

Комісія при районній РВА затвердила 49 актів обстеження – школи, дитсадки, медзаклади, які постраждали від обстрів росіян.

Комісія, яка утворена Чорнобаївською військовою адміністрацією, склала акти на понад 300 приватних будинків тільки в Посад-Покровському.

Як повідомлялось, Верховна Рада України ухвалилпа Закон про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації.