Окупанти зареєстрували в профтехучилищі №17 у Генічеську своє управління Росгвардії по Херсонській області, в якому вони влаштували катівню і таємну тюрму

12 Квітня 2023, 18:12

Фото: Херсонська обласна прокуратура, Facebook.

Російські окупанти зареєстрували в Генічеську своє управління  Росгвардії по Херсонскій області за адресою Вищого професійного училища № 17, в якому вони влаштували катівню і таємну тюрму.

15 лютого 2023 року в російському держреєстрі було зареєстровано «управление  федеральной службы  войск национальной гвардии РФ по Херсонской области», передає Центр журналістських розслідувань.

Тимчасовим виконувачем обов’язків начальника управління Росгвардії вказаний  Файзулін Гєннадій Сєргєєвіч. (ИНН 121511959154).

Геннадій Файзулін, 27 червня 1973 року народження, з 2016 року є начальником  управління Росгвардії в Республіці Марій Ел. Тобто зараз він поєднує дві посади керівників управлінь Росгвардії – у Росії та в окупованому Генічеську.

Відповідно до даних росреєстру, юридична адреса херсонського управління Росгвардії – місто Генічеськ, вулиця Паризької Комуни, будинок 88. Це адреса Вищого професійного училища №17, захопленого Росгвардією відразу після окупації міста.

Як повідомляв ЦЖР, у підвалах училища окупанти облаштували катівню і таємну тюрму, в якій незаконно утримують і піддають тортурам і знущанню викрадених цивільних мешканців Херсонщини.

  • У серпні 2022 року Генічеськ ua повідомляв про те, що солдати Росгвардії покинули “Вище професійне училище №17” і перебралися до одного з пансіонатів окупованої Арабатської Стрілки. Схоже,то була тимчасова передислокація і окупанти не тільки повернулись в училище, а й зареєстрували його за своєю конторою.