На деокупованій Херсонщині не буде пунктів тестування для НМТ

23 Квітня 2023, 23:58

З міркувань безпеки на деокупованій території Херсонської області не будуть відкривати екзаменаційні центри для проходження Національного мультипредметного тесту.

Про це Медіа-центру IPC-Південь повідомив керівник Херсонського регіонального центру контролю якості освіти Максим Кирпенко.

“У плані безпеки ситуація наразі дуже складна і всі деокуповані території, де залишились діти-випускники, обстрілюються. Вони будуть перенаправленні до інших центрів тестування у Миколаївській області”, – розповів посадовець.

Він акцентував, що зареєструватися на складання Національного мультипредметного тесту херсонські випускники можуть в електронному вигляді на сайті Херсонського регіонального центру контролю якості освіти, після чого їх буде розподіллено по навчальних закладах Миколаївської області. Спеціально для випускників з Херсонщини центри тестування в інших регіонах працюватимуть у дві зміни.

Як повідомлялось, українські школярі, які проживають на тимчасово окупованих росіянами територіях, матимуть додатковий період для участі у Національному мультипредметному тесті.

У цьому році, як і в минулому, в Україні буде організовано Національний мультипредметний тест. Це – альтернатива класичному ЗНО. Алгоритм проведення змінено з паперового варіанту на комп’ютерне тестування. Пункти тестування будуть створені на базах навчальних закладів.