Четверо генічеських “поліцейських” отримали тюремні строки

20 Квітня 2023, 21:42

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Четверо генічан, які пішли на співпрацю з окупаційною владою та добровільно погодилися обійняти посади керівного складу псевдоправоохоронного органу, отримали тюремні строки.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту стратегічних розслідуваньНаціональної поліції України.

Суд визнав зрадників винними у колабораційній діяльності та засудив їх до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Йдеться про ексначальника охорони приватної фірми, колишніх правоохоронців, які у різний час були звільнені зі своїх посад.

За співпрацю з ворогом окупаційна влада запропонувала їм керівні посади в псевдоправоохоронному органі — начальника, заступників начальника та керівника кадрового підрозділу так званого «Генического РО ГУ МВД по Херсонской области». Перебуваючи на посадах, вони займалися підбором співробітників «міліції», охороною заходів, які проводила окупаційна адміністрація, а також виконували інші «правоохоронні функції» на території міста.

На підставі зібраної правоохоронцями доказової бази суд визнав чотирьох громадян України винними у колабораційній діяльності та засудив їх до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Також засуджених позбавили права обіймати посади в державних органах упродовж 15-ти років.

Як повідомлялось, генічеські освітяни-колаборанти не отримують виплати.

Колаборантку з Чорнобаївки засудили на п’ять років за “референдум”