Окупанти фантазують про пороми і тролейбуси з Генічеська. Поки що планують запустити хоча би електрички

29 Квітня 2023, 21:42

Прокремлівські пропагандисти продовжують імітувати бурхливу діяльність та просувають наративи про стрімкий розвиток Херсонщини після приходу росіян. Окупанти обіцяють у майбутньому відкрити поромне сполучення з Генічеська та відновити морський порт, побудувати нову дорогу Арабаткою до Криму, а вже в липні здати в експлуатацію першу будівлю “нового міста” на Арабатській Стрілці.

Так, окупаційна влада заявляє про пошук інвесторів для відновлення роботи Генічеського порту, причому з поромним сполученням.

На пропагандистських ресурсах пишуть про плани організувати роботу трьох морських портів – у Генічеську, Скадовську та Хорлах, які «готові відкрити морське сполучення з російськими портами Азово-Чорноморського басейну».

панорамний вид на портопункт до війни

Як писав раніше Медіацентр IPC-Генічеськ, декілька десятків років тому Генічеськ втратив свій статус торговельного порту на Азові та став портопунктом. За попередніми оцінками, для проведення днопоглиблювальних робіт тут необхідно підняти близько мільйона кубів ґрунту. Такий процес витратний як по часу, так і по необхідним коштам. І навіть після проведення таких робіт він не зможе приймати великогабаритні вантажі, як сусідні порти. Риторичними залишаються питання щодо рентабельності таких робіт, що й куди транспортуватимуть за його допомогою окупанти.

Очевидно, стрімкий розвиток Генічеська після приходу росіян насправді обмежується популістськими висловлюваннями.

фото окупаційної адміністрації

Про що свідчить, наприклад, фейкове будівництво на Арабатській Стрілці. Окупанти рапортували про завершення будівництва цілого кварталу. Але ним виявився раніше збудований комплекс, що належить сім’ї професора Козявкіна, який окупанти, як і все інше, захопили й привласнили собі.

Поки інвесторів для відновлення роботи порту Генічеська ще не відшукали, і, відповідно, туди не заходять обіцяні пороми, з травня окупанти готуються запустити електрички захопленою українською залізницею до анексованого Криму.

Окупанти також збираються збільшити перевалку зерна, металу та перекидання військ та техніки через Бердянський морський порт. Про це читайте у матеріалі за посиланням.