Сотні жителів Херсонщини досі у російському полоні, багатьох вивозять до Криму

14 Березня 2023, 18:17

У Херсонській області щонайменше 644 громадянина України стали жертвами насильницьких зникнень.

Такі дані озвучив голова правління КримSOS Олексій Тільненко, передає пресслужба організації.

«Щонайменше 644 людини стали жертвами насильницьких зникнень на Херсонщині за час повномасштабного вторгнення. За час роботи «гарячої лінії» КримSOS з питань військовополонених та цивільних заручників надійшов 1251 запит щодо людей, які перебувають у полоні росіян», — розповідає Олексій Тільненко.

Багатьох жертв насильницьких викрадень вивозять на територію Криму. Щонайменше 126 людей, які були викрадені з новоокупованих територій України наразі утримуються на території тимчасово окупованої АР Крим чи були вивезені до росії.

Окупанти на Херсонщині викрадають конкретні категорії осіб. Здебільшого це люди, які можуть вплинути на думку місцевих, колишні або чинні військові та працівники правоохоронних органів та спецслужб.

В організації нагадали, що про випадки викрадення цивільних та взяття в полон військових можна повідомляти на відповідну «гарячу лінію» КримSOS за номерами: +38 097 327 69 56 та +38 095 931 00 65. Звернення можна зробити в месенджерах WhatsApp та Signal. Спеціалісти надають консультації телефоном із понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00.