Сезон-2023: Арабатська Стрілка оживає?

15 Березня 2023, 01:16

З початком весни окупанти заговорили про майбутній сезон на захоплених Арабатській Стрілці та у Скадовську, які до війни були популярними курортами.

Херсонський колаборант Володимиру Сальдо переконує, що туристичний сезон розпочнеться вже незабаром, а на згаданих локаціях зможуть відпочивати дорослі і діти.

“Більшість лівобережжя регіону – це аграрний і рекреаційний сектор. У нас є дитячі курорти у Скадовську та на Арабатській Стрілці, для дорослих теж дуже багато різних місць відпочинку. Наприклад, сотні кілометрів чистих піщаних пляжів. Це все навесні починає оживати”, – каже Сальдо.

Колаборант Володимир Сальдо

Він підтверджує, що російські військові окопуються на лівобережжі Херсонщини, але сусідство з фортифікаційними спорудами та військовими базами нібито ніяк не завадить туристам.

Примітно, що такі ж обіцянки минулого року роздавали гауляйтери на окупованій Запоріжчині.

Загарбники розповідали, що туди приїжджатимуть туристи з РФ, сусідньої Білорусі та псевдореспублік Л/ДНР. Однак вулиці курортних селищ Приазов’я спорожніли, сезонні магазини та розважальні заклади не відкривались. Курортний сезон був зірваний, ще донедавна популярні курорти залишались незвично безлюдними.

Кирилівка 2022 (Скріншот з відео)

Як і в окупованій Кирилівці, росіяни захопили бази відпочинку й на Арабатській Стрілці і розмістили там своїх військових. У мережі ширились відеопідтвердження безлюдних та брудних пляжів влітку 2022 року.

Арабатська Стрілка 2022 (Скріншот з відео)

Наприкінці лютого з’явилась інформація від Генерального штабу ЗСУ про те, що росіяни тікають зі Скадовська до Криму.

Раніше в ЗСУ також висловлювались, що російські окупанти не зможуть втримати лівобережну Херсонщину, куди вони втекли після вдалого контрнаступу українських військових на правому березі.

За різними прогнозами, вже до цього літа ситуація із контролем над територіями може кардинально змінитися.