Росіяни відступили з Нової Каховки? (оновлено)

23 Березня 2023, 19:05

Станом на 22 березня всі підрозділи російської армії, які дислокувалися в населеному пункті Нова Каховка Херсонської області залишили місто.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

“Цьому передував обхід найближчих помешкань місцевого населення з метою наживи. Окупанти “конфісковували” у цивільного населення у великих кількостях побутову та електронну техніку, коштовності, елементи одягу та мобільні телефони”, – йдеться у повідомленні.
Тим часом в низці населених пунктів тимчасово захопленої лівобережної частини Херсонської області загарбники почали пошуки громадян з проукраїнскою позицією. Для цього вони використовують списки учасників АТО, військових пенсіонерів та списки тих осіб, які проходили службу в правоохоронних органах України.

Пізніше Генштаб спростував цю інформацію: “Окупанти і досі тимчасово знаходяться у Новій Каховці. Інформація про начебто відхід противника з даного населеного пункту була оприлюднена внаслідок некоректного використання наявних даних”.

“Однак, ми неодмінно звільнимо і Нову Каховку”, – запевнили в Генеральному штабі.

Як повідомлялось, у Херсонській МВА озвучили, скільки дітей залишились у деокупованому Херсоні, який потерпає від щоденних обстрілів рашистів.