На що витрачає кошти Генічеська адміністрація? (оновлено)

22 Березня 2023, 22:15

Створена у червні минулого року Генічеська міська військова адміністрація провела 9 тендерів на загальну суму більше ста тисяч гривень.

Про це свідчать дані електронної системи публічних закупівель України ProZorro, передає Медіацентр IPC-Південь.

Зокрема, МВА придбала канцтовари, катриджі, оплатила їхню заправку,  послуги провайдерів тощо.

Усі закупівлі проводились без використання електронної системи.

Найбільша з них – 99 тисяч гривень – стосувалась придбання чотирьох ноутбуків по 24750 гривні за одиницю.

Примітно, що постачальником мав стати «популярний» серед бюджетних установ херсонський підприємець Антон Борсук.

Однак згідно відкритих даних використання публічних коштів, відповідної оплати техніки не відбулось.

Крім цього, установа нараховує заробітні плати та відповідні податкові відрахування, покриває витрати на відрядження. Детальніше про це – в наступних публікаціях.

Як повідомлялось, Генічеська міська військова адміністрація отримала комп’ютерну техніку від Ради Європи.

“Ноутбуки та багатофункціональний пристрій, які були передані громаді, сприятимуть створенню віддалених робочих місць та покращенню якості та оперативності надання базових публічних послуг на місцевому рівні”, – йшлося у повідомленні МВА.

Нагадаємо, згідно законодавства на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування». Пунктом 11 Особливостей встановлено, що для здійснення закупівель товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких є меншою ніж 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких є меншою ніж 200 тис. гривень, робіт, вартість яких є меншою ніж 1,5 млн гривень, замовники можуть використовувати електронну систему закупівель відповідно до умов, визначених адміністратором електронної системи закупівель, у тому числі електронний каталог для закупівлі товарів. У разі здійснення таких закупівель без використання електронної системи закупівель замовник обов’язково дотримується принципів здійснення публічних закупівель, визначених Законом, вносить інформацію про таку закупівлю до річного плану та оприлюднює відповідно до пункту 38 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, а саме не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня укладення такого договору. Замовники можуть не публікувати інформацію про своє місцезнаходження та/або місцезнаходження постачальників (виконавців робіт та надавачів послуг), та/або місце поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг, якщо поширення такої інформації несе ризики для безпеки замовника та/або постачальників (виконавців робіт та надавачів послуг). Таким чином, враховуючи вартісні межі, передбачені Особливостями для даної Закупівлі, є необхідність у прийнятті рішення щодо здійснення Закупівлі шляхом оприлюднення звіту про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель.