Мілітаризація дітей у Генічеську набуває розголосу

02 Березня 2023, 17:15

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

У Херсонській обласній владі висловились щодо мілітаризації дітей, що вчиняють загарбники в окупованому Генічеському районі.

Своє обурення висловив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський на брифінгу в Медіацентрі Україна.

“Зараз продовження цього театру абсурду – “Юнармія” в Генічеському районі, коли наших діточок змушують вдягати дитячу військову форму і цей мілітаризм, який окупанти з дитинства намагаються прищепити – вони зараз намагаються цю картинку робити у Генічеському районі”, – розповів Соболевський. 

Як повідомлялось, окупанти відзвітували про “присягу” перших дітей на тимчасово окупованих територіях в дитячому мілітарному русі “Юнармії”.

У Генічеську за мілітаризацію дітей відповідає росіянин Серафим Іванов, якого окупанти привезли до України із Санкт-Петербурга.

В Мелітополі осередок “юнармії” розміщується в одному з приміщень педагогічного університету ім. Макаренка. Керівником осередку став т. зв. ректор “мелітопольського державного університету” Андрій Чуйков.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року в окупованій Херсонській області росіяни створили регіональне відділення свого військово-патріотичного руху «Юнармія». Українські правозахисники наголошували, що мілітаризація свідомості дітей на окупованих територіях Росії напряму пов’язана з темою незаконного призову до лав Збройних Сил РФ.