Фейки тижня: Запоріжці масово тікають з міста, а з росіянами воюють іноземні найманці

20 Березня 2023, 10:19

Минулого тижня російські медіа-ресурси видали чергову порцію заїджених фейків про засилля іноземних найманців в українському війську, яким нібито переповнений Запорізький напрямок, а самі українські військові тим часом нібито масово розміщують в об’єктах цивільної інфраструктури в обласному центрі, який окупанти так і не змогли захопити.

Очевидно, що оповідками про засилля іноземних найманців окупанти намагаються підкріпити свої наративи, як вони «героїчно» тримаються проти сильнішого ворога.

Розповіді про те, як об’єкти громадської інфраструктури в Запоріжжі нібито використовуються в якості військових об’єктів зустрічалися і раніше. Тим самим пропагандисти заздалегідь «виправдовують» майбутні удари по цивільній інфраструктурі.

Так званий «голова руху «Ми разом з Росією» Володимир Рогов, який постійно переконує, що жителі підконтрольних Украхні територій Запорізької області нібито підтримують РФ, видав новий фейк, що мешканці обласного центру нібито масово покидають регіон.

Ніяких підтверджень своїм висловам колаборант традиційно не надає й, вірогідно, такі твердження розраховані більше на російську аудиторію.

Як повідомлялось, раніше Росія запустила фейк про те, що Україна нібито відмовилася від ідеї створення захисної зони навколо Запорізької АЕС.