Могли би отримати бронь від мобілізації: на деокупованій Херсонщині не вистачає фахівців

12 Березня 2023, 23:14

У деокупованих громадах можуть бронювати від мобілізації тих військовозобовязаних, які офіційно працевлаштовані у комунальних підприємствах. Наразі на вільних територіях відчувається нестача низки спеціалістів.

Про це нагадав голова Бериславської РВА Володимир Літвінов під час пресконференції Медіа-центру “IPC-Південь”.

На звільнених територіях не вистачає, зокрема, лікарів, електриків та будівельників.

«Не вистачає, в першу чергу, лікарів. Лікарні зруйновані та всі фахівці виїхали. Саме медичних фахівців на сьогодні у нас не вистачає. Наступне, у нас не вистачає фахівців з відновлювальних робіт – це працівники РЕСу, тому що дуже багато йде роботи саме зараз в напрямку відновлення електромереж. До нас прикомандировані фахівці з інших областей. Є в цьому теж дуже велика проблема. Хотілося б, щоб це наші працівники діяли в нас у районі та отримували заробітну плату. Також не вистачає фахівців, які могли би проводити у нас ремонтні роботи, будівельників комунальних службах  фактично немає», – зазначив Володимир Літвінов.

Він звернув увагу, що громади можуть бронювати не більше 50% офіційно працевлаштованого персоналу комунальних підприємств.

Як повідомлялось, попри рекомендації владних структур, евакуація людей з Бериславського району Херсонщини, який перебуває під постійними обстрілами росіян, уповільнилась. На території деокупованого району залишається близько третини від довоєнної кількості населення.