У росіян недостатньо ресурсів для наступу на правобережну Херсонщину

05 Лютого 2023, 22:11

Попри заяви російських пропагандистів про “неминучий” наступ та захоплення правобережжя Херсонської області, звідки їх віддтіснили ЗСУ минулого року, в окупаційної армії недостатньо ресурсів для здійснення таких намірів. Наразі окупанти підтягують сили лише для оборони.

Про це в ефірі національного телемарафону заявила керівниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

“Сили оборони півдня спостерігають накопичення сил військ рф лише для оборони. Ресурсу, який має противник на тимчасово окупованому лівобережжі недостатньо для того, щоби прорвати оборону українських військ”, – розповіла речниця Сил оборони півдня.

За її словами, російська армія продовжує маневрувати та вишукувати місця, звідки зручно обстрілювати населені пункти на правому березі. Війська рф намагаються вражати об’єкти соціальної інфраструктури та житлові райони.

Як повідослялось, у листопаді минулого року російське командування оголосило про відступ з правобережжя Херсонщини та міста Херсон. ЗСУ поновили контроль над цією частиною Херсонської області.