Шахраї вигадують нові способи, як виманити гроші у херсонців

27 Лютого 2023, 14:11

Поліцейські Херсонщини майже щодня фіксують випадки інтернет-шахрайств, пов’язаних нібито з міжнародними виплатами або наданням «соціальної допомоги». Зловмисники вигадують різні способи заволодіти грошима довірливих громадян. У Херсоні через інтернет-шахраїв довірливі громадяни лише за добу втратили майже 150 тисяч гривень

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

Так, жертвою шахраїв стала 72-річна херсонка. Вона розповіла, що їй на мобільний телефон прийшло рекламне оголошення з посиланням про можливість отримання матеріальної допомоги від міжнародної організації. Жінка перейшла за вказаним посиланням і ввела всі данні своєї картки, після чого з банківського рахунку пенсіонерки зникли гроші в сумі 80 тисяч гривень.

Також жертвою шахраїв став 60-річний херсонець. Чоловік розповів, що йому на мобільний телефон надійшов дзвінок, де потрібно було підтвердити транзакцію на переказ коштів у сумі 30000 гривень. Зі слів заявника, підтвердження він не натискав, але натиснув на відмову і через деякий час з його банківського рахунку зникли 30000 гривень.

Ще однією жертвою шахраїв стала 63-річна жителька смт Нововоронцовка. Жінка хотіла придбати медикаменти, які замовила на одному з сайтів. Після замовлення їй повідомили, що треба заплатити кошти за страховку, перевезення та зберігання їх на складі. Заявниця перерахувала 36000 гривень. Після цього продавець перестав виходити на зв’язок. В результаті жінка лишилася без грошей і медичних препаратів.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).